flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Найпоширеніші запитання-відповіді

Місцезнаходження суду                                                                                                      ЗАДАТИ СВОЄ ЗАПИТАННЯ  Viber

Вінницький апеляційний суд розташований у Вінниці на вулиці Соборній, 6.

Карта проїзду.

До суду можна дістатися, обравши такий транспорт:

трамвай №1, №4, №6;

тролейбус №4, №5, №10, №11, №12, №12А, №14, №14А;

автобус  №4, №19, №22, №32.

Напроти суду є паркувальний майданчик. За наявності вільного місця можете залишити там свій автомобіль як учасник судового засідання ВАС. Для цього зверніться до охоронників нашої установи.

 

Чи створені в суді умови для комфортного перебування в ньому людей з інвалідністю та представників інших маломобільних груп населення?

На вході до приміщення встановлено пандус та кнопку виклику персоналу в зоні досяжності особи, яка сидить у кріслі-візку, позначено місце для паркування автомобілів людей з інвалідністю.

На першому поверсі в туалетному приміщенні облаштовано універсальну кабіну та доступний умивальник для осіб з інвалідністю. Маємо переносний розкладний пандус.

 

Які документи потрібно пред’явити судовим охоронникам у фоє суду?

З метою ідентифікації осіб, які прибули до суду, їх пропуск здійснюється на підставі документа, що посвідчує особу:
паспорта громадянина України,
паспорта громадянина України для виїзду за кордон,
службового посвідчення,
посвідчення адвоката України,
національного посвідчення водія України,
пенсійного посвідчення,
іншого офіційного документа, що містить фотокартку особи та печатку установи, яка видала документ.
Для ідентифікації осіб, які прибули до суду, за умови наявності технічних засобів, призначених для встановлення достовірності відображення в електронному вигляді інформації, що міститься в паспорті громадянина України у формі картки, та відображення в електронному вигляді інформації, що міститься в паспорті громадянина України для виїзду за кордон, може бути використаний мобільний додаток Єдиного державного вебпорталу електронних послуг «Портал Дія».

 

Чи є в суді місце для укриття під час повітряної тривоги?

Так. На балансі Вінницького апеляційного суду перебуває найпростіше укриття. У ньому є санвузол, питна вода, аптечка. Приміщення вентилюється. Має запасні виходи. Однак не обладнано засобами для доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

 

Чи можу я взяти дитину до суду?

Суд ­– не найкраще місце для неї, але якщо Вам немає на кого залишити дитину, про неї у нас можуть подбати працівники суду: забавити у дитячому куточку.

 

Чи можу я взяти з собою воду і їжу, бо маю дотримуватися режиму харчування?

Так, але під час судового засідання їсти заборонено. Ви можете попросити головуючого суддю зробити перерву в апеляційному розгляді, щоб вийти за межі приміщення та поїсти. До речі, обідня перерва у Вінницькому апеляційному суді триває з 12.00 до 12.45.

 

Чи може у суді хтось супроводжувати мене?

Так. У суді діє волонтерська служба. Її представники допоможуть вам зорієнтуватися в приміщенні, підказати, де розташована потрібна Вам судова зала.

 

Чи можу в суді зробити, наприклад, копії документів та скористатися інтернетом?

Так. До послуг відвідувачів у фоє суду – ксерокс, принтер та сканер. Є безкоштовний вільний WI-FI.