flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного в хуліганстві у банку ВАС залишив під домашнім арештом

18 серпня 2023, 17:30

Сьогодні Вінницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу слідчого судді Липовецького районного суду, якою підозрюваному в хуліганстві у банку Андрію М. обрано запобіжний захід – нічний домашній арешт.

Водночас апеляційну скаргу, яку подав прокурор на рішення суду першої інстанції, колегія суддів під головуванням Сергія Бурденюка не задовольнила. На думку сторони обвинувачення, підозрюваного доречно узяти під варту, бо він може впливати на потерпілу і свідків та переховуватися від суду і слідства. Просив прокурор зважити й на те, що ймовірний правопорушник двічі притягувався до кримінальної відповідальності, офіційно не працює, проживає з колишньою дружиною, а через зловживання алкоголем перебуває на наркологічному обліку.  

До речі, підозрюваний повідомив суду: до спиртного вже байдужий. А хуліганський вчинок, каже, спровокувало кількаразове безпідставне списання грошей із його карткового рахунка, яке працівники банку пояснити не могли.

За словами адвоката Андрія М., його підзахисний від досудового слідства не ухилявся, має на утриманні п’ятьох неповнолітніх дітей, визнав вину і кається. Тож твердження прокурора про ризики переховування від суду і слідства ставить під сумнів.  Відтак захисник та підозрюваний просили залишити ухвалу слідчого судді районного суду без змін.

За версією ж слідства, 5 серпня цього року тридцятидвохлітній погребищанин вилив на голову бензин працівниці тамтешнього банку, іншій – погрожував зробити те ж саме. Лякав, що підпалить їх обох та майно установи. Зрештою, вилив горючу рідину на підлогу та за допомогою запальнички підпалив. Коли на виклик прибули поліцейські, спробував облити бензином і їх.

Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 296 КК України. Йому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду