flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учасники судової справи зможуть отримувати доступ до виконавчих документів в «Електронному кабінеті»

08 вересня 2023, 09:38

Із 12 вересня в «Електронному кабінеті» Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи буде доступний розділ «Виконавчі документи». Скористатися ним зможуть усі учасники судової справи. Про це повідомляє державне підприємство «Інформаційні судові системи».

До «Електронного кабінету» будуть направлені всі виконавчі документи, які створили суди в автоматизованій системі документообігу з 19 листопада 2021 року. Якщо ж суд видав виконавчий документ, у відповідному полі АСДС може зазначатись дата його видачі.

«Виконавчі документи, які мають встановленою зазначену дату, вважатимуться такими, що видані судом, зокрема, в паперовому вигляді. Тож доступними для передачі з «Електронного кабінету» до Автоматизованої системи виконавчого провадження (АСВП)  Міністерства юстиції України вони не будуть», – йдеться у повідомленні підприємства.

Там також зазначають, що через «Електронний кабінет» учасник справи зі статусом боржника матиме змогу сплатити суму стягнення. Інформація про сплату надсилатиметься до АСДС автоматично. Автоматизована ж взаємодія «Електронного кабінету» з АСВП буде реалізована для стягнень на користь держави (у разі заповненого в АСДС поля «Державний стягувач») до 25 вересня цього року.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду