flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький апеляційний суд розглянув першу справу щодо депутата рф

12 вересня 2023, 16:36

Сьогодні Вінницький апеляційний суд залишив без змін вирок Вінницького міського суду, яким депутату Державної думи рф Андрію Горохову призначено 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього його майна на користь нашої держави. Його визнали винуватим у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Апеляційну скаргу подала адвокатка обвинуваченого. Вважає: те, що кримінальне правопорушення вчинив її підзахисний, не доведено. У зв’язку з цим просила суд виправдати його. На думку ж прокурора, суд першої інстанції надав усі необхідні докази винуватості депутата.

Як ідеться в матеріалах справи, 15 і 22 лютого минулого року на засіданнях Державної думи Федеральних зборів рф Андрій Горохов підтримав постанову із зверненням до президента Путіна розглянути питання про визнання російською федерацією самопроголошених Донецької та Луганської народних республік як самостійних, суверенних і незалежних держав. Також він проголосував за ратифікацію договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між рф і так званими ДНР і ЛНР.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду