flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся перший у цьому навчальному році «випуск» майбутніх волонтерів ВАС

23 жовтня 2023, 17:07

Свідоцтва про успішне завершення волонтерського курсу, фотосесія в суддівській мантії, враження від відеоролика про маленьку постраждалу від домашнього насильства, розповідь про службу підтримки Вінницького апеляційного суду та систему «Барнахус», а головне – напутні слова від керівниці апарату установи Наталі Король. Усе це під час традиційного «випуску» волонтерів отримали майже 40 майбутніх правників, які нині здобувають освіту у Вінницькому торговельно-економічному інституті.

Цій події передувало їхнє навчання у ВАС. Зокрема, про службу підтримки постраждалих від домашнього насильства в апеляційному суді та роль судових волонтерів у ній розповідала хлопцям і дівчатам її представниця – головна спеціалістка управління забезпечення судового процесу Наталя Гром.

Як повідомила під час підсумкової зустрічі зі студентами Наталя Король, більше семи тисяч справ про домашнє насильство розглядають щороку суди Вінниччини, в тому числі й апеляційна інстанція.

«Надаючи постраждалим особистий супровід, ви спробуєте відчути, що вони переживають, зрозуміти, чому потребують підтримки», – сказала керівниця апарату суду, зауваживши, що одне із завдань сервісу – не допустити повторної віктимізації (травмування) жертв сімейної тиранії.

До речі, цей «випуск» майбутніх судових волонтерів – перший у цьому навчальному році.  Загалом на такий статус претендують ще 60 студентів.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду