flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники ВАС долучилися до міжнародної акції «16 днів проти насильства»

27 листопада 2023, 14:46

Учора на стадіоні Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №1 у межах міжнародної акції «16 днів проти насильства» відбувся забіг «Acting for survivors». Участь у ньому взяли і працівники Вінницького апеляційного суду: керівник апарату Наталя Король, заступник керівника апарату Денис Ціпотан, начальник управління забезпечення судового процесу Олександр Козлов, заступник начальника відділу інформаційно-аналітичної роботи Надія Чорна та головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності судової палати у кримінальних справах управління забезпечення судового процесу Наталя Гром. До акції доєдналися і вихованці міських спортивних шкіл, студенти, поліцейські, рятувальники, представники громадських організації, суб’єкти, що працюють у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, й інші небайдужі вінничани.

Мета забігу – підтримати людей, які постраждали від домашнього насилля і російської агресії, привернути увагу до цієї проблеми та поінформувати громадськість про способи отримання допомоги потерпілим, зокрема, через соціальні й спеціалізовані сервіси.

Першою локацією забігу в Україні обрано місто Ірпінь, яке стало однією з найтрагічніших сторінок історії російського вторгнення. Воно й передало естафету низці українських міст, серед яких – і Вінниця, та українцям у США й Словаччині. Учасники акції бігли символічною «дорогою життя» – єдиним шляхом, яким ірпінці евакуйовувалися під ворожими обстрілами. Упродовж усього маршруту були розміщені таблички з QR-кодами з посиланнями на інформаційні матеріали про захід, послуги для постраждалих тощо.

Додамо, що кампанія «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства», яка стартувала 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, триватиме до 10 грудня – Дня прав людини.