flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВАС відбувся семінар за участю іноземного тренера

19 грудня 2023, 15:37

Сьогодні у Вінницькому апеляційному суді відбувся тренінг із проведення розслідувань на основі відкритих джерел інформації (OSINT). Як слухачі участь у ньому взяли судді ВАС Володимир Медяний, Тетяна Шемета, Сергій Бурденюк, Людмила Голота та судді районних і міськрайонних судів Вінниччини.

Семінар відкрили голова ВАС Сергій Медвецький та начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України Іван Балаклицький.

Провів заняття представник Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України, старший радник з OSINT Міхал Вивода. Він розповів, зокрема, про основні джерела й корисні інструменти OSINT та про воєнні злочини, пов’язані з розслідуванням на основі відкритих джерел інформації.

Як викладачка участь у тренінгу онлайн узяла заступниця керівника Центру інформаційної стійкості Белен Корраско Родрігез, яка провела семінар із практичних аспектів OSINT і презентувала проєкт «Ті, що спостерігають за Росією».

Організували ж семінар Національна школа суддів України спільно з Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС в Україні).

         Пресслужба Вінницького апеляційного суду