flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Набув законної сили вирок щодо державного зрадника

01 лютого 2024, 14:20

Сьогодні Вінницький апеляційний суд залишив без змін вирок міського суду, яким обвинуваченому у державній зраді призначено 15 років позбавлення волі.

Як встановив суд, зокрема, у Вінниці К. збирав інформацію щодо позицій, чисельності, озброєння, маршрутів пересування сил і засобів ЗСУ та інших військових формувань України, а також відомості про об’єкти критичної та цивільної інфраструктури міста. Усе це через телеграм-месенджер передавав представнику рф, який використовував отримані від вінничанина дані для проведення підривної діяльності проти України.

Під час апеляційного розгляду обвинувачений свою вину не визнав. Каже, умислу зашкодити Україні не мав, а лише планував викрити групу, що здійснювала підривну діяльність проти нашої держави. Про це говорив і його захисник.

«К. – патріотично налаштована людина.  Його помилка – в тому, що він не узгодив свої дії з правоохоронними органами», – зауважив адвокат.

Тож просив вирок скасувати, а кримінальне провадження закрити.  Вважає: доказів, що обвинувачений скоїв злочин, – недостатньо, а можливості їх отримати – вичерпані. Втім, Вінницький апеляційний суд підстав для задоволення апеляційної скарги захисника обвинуваченого у державній зраді не знайшов. Тож вирок стосовно К., який постановив суд першої інстанції, набув законної сили.  

Пресслужба Вінницького апеляційного суду