flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАС залишив без змін вирок про вбивство немовляти через необережність

01 лютого 2024, 15:32

Сьогодні Вінницький апеляційний суд залишив у силі вирок міського суду про визнання вінничанки Наталі К. винною у вбивстві через необережність.

В апеляційній скарзі її захисник просив суд пом’якшити покарання згідно зі статтею 75 Кримінального кодексу України: звільнити від його відбування з дворічним випробувальним терміном. Аргументував, зокрема: К. співпрацювала зі слідством, повністю визнала свою вину, раніше до кримінальної відповідальності не притягувалася.

А скоїла вона злочин у квітні минулого року. Перед цим запропонувала допомогти своїм сусідам доглянути за їхнім тримісячним сином. Дитину забрала до себе додому, де згодом зі своїм співмешканцем та подругою розпивали спиртні напої. Вранці наступного дня разом із немовлям поїхали у гості. Алкоголь вживали і там. Через необережність К. двічі допустила падіння малюка: на підлогу в квартирі і на землю на зупинці громадського транспорту. Наступного дня у себе вдома жінка виявила, що хлопчик помер. Згідно з висновком експертів, його смерть настала від закритої черепно-мозкової травми.

За вбивство через необережність суд першої інстанції призначив жінці чотири роки позбавлення волі. Його вирок і залишив у силі ВАС, відхиливши апеляційну скаргу захисника.

         Пресслужба Вінницького апеляційного суду