flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учинив домашнє насильство над дружиною: рішення ВАС

02 лютого 2024, 14:24

Вінницький  апеляційний суд залишив без змін постанову міського суду, якою за вчинення насильства в сім’ї до адміністративної відповідальності притягнуто вінничанина Ігоря Р. Водночас суд не задовольнив апеляційну скаргу адвоката порушника.

На думку захисника, суд першої інстанції ухвалив незаконну постанову та не врахував, зокрема, що у подружжя триває процес розлучення.

«Кожен наполягає на своєму варіанті поділу майна. Через це виникають суперечки, які призвели до неприязних стосунків і систематичних безпідставних викликів поліції до помешкання сім’ї», – зазначив апелянт.

Потерпіла заперечила проти задоволення апеляційної скарги і просила постанову міського суду залишити без змін. Каже, що чоловік відібрав у неї мобільний телефон, часто ображав та принижував, вигнав її з дому. Свої слова жінка підтвердила листом Вінницької міської ради, який засвідчує: Ігор Р. зняв свою дружину з реєстрації місця проживання у їхньому спільному будинку.

Відтак ВАС установив, що чоловік таки вчинив психологічне та економічне насильство стосовно своєї дружини. Тож залишив у силі постанову міського суду, якою вінничанина визнано винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. На нього накладено адміністративне стягнення – 255 гривень (15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Пресслужба Вінницького апеляційного суду