flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За ухилення від призову чоловік отримав три роки позбавлення волі

02 лютого 2024, 15:29

Сьогодні Вінницький апеляційний суд залишив без змін вирок Томашпільського районного суду, яким Олександра Р. визнано винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації та призначено три роки позбавлення волі. Водночас колегія суддів не задовольнила апеляційну скаргу захисника обвинуваченого, який наполягав на зміні вироку. На його думку, покарання  – занадто суворе та не відповідає ступеню тяжкості скоєного та особі Р. Тому просив змінити судове рішення в частині призначення покарання відповідно до статті 75 Кримінального кодексу України, звільнивши чоловіка від відбування покарання з випробуванням.

«Суд першої інстанції не взяв до уваги те, що Р. розкаявся, визнав вину, сприяв слідству, має позитивну характеристику. А не з’явився до місця призову через хворобу дружини», – зазначив, зокрема, під час судового засідання захисник.  

Як ідеться у матеріалах кримінального провадження, сорокадворічний житель Тульчинського району не прибув в указаний у повістці час до місця призову та умисно ухилився від призову на військову службу під час мобілізації, внаслідок чого порушив процес комплектування Збройних Сил України під час мобілізації.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду