flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький апеляційний суд підбив підсумки діяльності 2023 року

12 лютого 2024, 15:54

Кількість судових засідань, відкладених через повітряну тривогу 2023 року, у Вінницькому апеляційному суді зменшилася вдвічі.  Досягли такого результату завдяки судовій залі в укритті установи. Її там облаштували, нагадаємо, на початку минулого року. Про це, зокрема, йшлося на зборах суддів Вінницького апеляційного суду 9 лютого. На них звітували судді, які обіймають адміністративні посади, та керівник апарату установи. Як підкреслив голова ВАС Сергій Медвецький, розгляд справ у нових умовах налагоджено завдяки стратегічним управлінським рішенням, ухваленим 2022 року.

«Пошкодження енергосистеми України розширило спектр безпекових заходів в суді: встановлення стабілізаторів, генераторів електроенергії для запобігання пошкодженню комп’ютерного обладнання та забезпечення безперебійної роботи суду», – зазначив очільник установи.

За його словами, заощадження та раціональне використання бюджетних коштів дали змогу не припинити надсилання поштової кореспонденції.

Торкнувся Сергій Медвецький і так званої позасудової діяльності Вінницького апеляційного суду. Зокрема, підтримки Збройних Сил України.

«Крім відрахувань із суддівської винагороди, підтримки госпіталю, кожне прохання щодо придбання, зокрема, квадрокоптерів і тепловізорів знаходило відгуки серед колег», – сказав голова ВАС.

До речі, п’ятеро працівників апеляційного суду нині – у складі ЗСУ.

Про здійснення правосуддя в цифрах та фінансування доповів на зборах заступник голови ВАС Ігор Стадник. Так, судді апеляційного суду розглянули торік більше 10 тисяч справ і матеріалів. Зріс у звітному періоді обсяг процесуальних документів, направлених в електронному вигляді засобами автоматизованої системи документообігу суду: 42 322 проти 30 964 2022 року. Суд відвідали більше дев’яти тисяч людей. За словами пана Ігоря, судова охорона не допустила пронесення 32 ножів, 18 пристроїв для відстрілу гумових куль і 18 газових балончиків.

Заступник голови апеляційного суду також повідомив, що завдяки співпраці керівництва ВАС та Вінницької міської ради виділено трохи більше мільйона гривень  на капітальний ремонт вестибюлю суду.

«Ми врахували зауваження Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у центральних областях щодо створення належних умов для участі в судових засіданнях представників маломобільних груп населення. Задля створення безбар’єрного середовища для них у суді встановили підйомник», – зауважив доповідач.  

Керівниця апарату ВАС Наталя Король у своєму виступі повідомила про стовідсоткове забезпечення потреб працівників апарату апеляційного суду у комп’ютерному обладнанні, розповіла про суть реформи державної служби та ситуацію з кадрами в установі.

Тож, як засвідчив звіт, попри наявні ризики й виклики, Вінницький апеляційний суд продовжує тримати курс на людиноцентричний підхід до правосуддя й активно його здійснює.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду