flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівниця апарату ВАС узяла участь у мотиваційній зустрічі зі студентами

14 лютого 2024, 15:52

Суд – це місце, де можна побачити, як працюють представники основних юридичних професій – судді, адвокати, прокурори, слідчі. Тому  Вінницький апеляційний суд став своєрідною Меккою для молодих правників. Тут вони полюбляють стажуватися, практикуватися і волонтерити. Відтак установа асоціюється не лише з людиноцентричністю й клієнтоорієнтованістю, а й зі студентством і волонтерством. Таким був лейтмотив виступу керівниці апарату ВАС Наталі Король під час мотиваційної зустрічі «Вибір юридичної професії» з майбутніми юристами Вінницького торговельно-економічного інституту та Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Вона розповіла, зокрема, про категорії посад в апараті суду, на які можуть претендувати студенти: патронатна служба, державні службовці, працівники, що виконують функції з обслуговування.

«Помічником судді може бути громадянин України, який має вищу юридичну освіту і вільно володіє державною мовою. Судді самостійно здійснюють добір помічників. Помічники суддів з питань підготовки справ до розгляду підзвітні лише відповідному судді», – зазначила Наталя Король і додала: робота на посаді помічника судді – це трамплін на посаду судді.

А от державним службовцем суду (наприклад, секретарем судового засідання, судовим розпорядником чи головним спеціалістом відділу) можна стати, маючи освіту бакалавра. Призначають на посаду державної служби за результатами конкурсу, що складається з тестування та співбесіди.

На мотиваційній зустрічі з молоддю спілкувалися також адвокати й суддя. Відбулась на ній і презентація Ліги студентів Асоціації правників України як найбільшої спільноти майбутніх юристів. Модерувала ж захід членкиня правління АПУ Ірина Брилянт.

Фото: ВТЕІ, ДонНУ

Пресслужба Вінницького апеляційного суду