flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАС залишив без змін постанову про притягнення до відповідальності домашнього кривдника

19 лютого 2024, 16:47

Вінницький апеляційний суд залишив у силі постанову міського суду, якою вінничанина Дениса Б. притягнули до адмінвідповідальності за домашнє насильство та наклали стягнення – 340 гривень штрафу, тобто двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У своїй апеляційній скарзі порушник просив постанову суду першої інстанції скасувати. Вважає, домашнього насильства не вчиняв, а просто посварився з дружиною.

Утім, за словами потерпілої, це було домашнє насильство, бо чоловік негативно ставиться до неї тривалий час. Щоб зберегти сім’ю каже, завжди терпіла знущання, поліцію не викликала: сподівалася розв’язати проблему самотужки. А звернулася жінка до правоохоронних органів 6 січня цього року, коли чоловік брутально лаявся і вдарив її ногою по нозі. До речі, свідком фізичного і психологічного насильства став чотирьохлітній син подружжя. Після цього потерпіла подала судовий позов про розірвання шлюбу.

«Тож суд першої інстанції, оцінивши зібрані у справі докази дійшов обґрунтованого висновку про те, що в діях Б. наявний склад адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення», – йдеться у постанові Вінницького апеляційного суду.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду