flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВАС уперше побували студенти педагогічного університету

20 лютого 2024, 10:44

Учора у Вінницькому апеляційному суді вперше побували студентки факультету права, публічного управління та адміністрування Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Екскурсію для них провів заступник керівника апарату установи Денис Ціпотан. Він розповів молоді про основні завдання і повноваження ВАС як суду апеляційної інстанції відповідної судової юрисдикції.

«Наш суд здійснює контроль за законністю судових рішень виключно в процедурі апеляційного провадження шляхом надання правової оцінки дотримання судами норм матеріального та процесуального права при вирішенні цивільних, кримінальних справ, а також справ про адміністративні правопорушення», – пояснив державний службовець.

Крім згаданих вище справ, апеляційний суд розглядає ще клопотання слідчих, керівників відповідних оперативних підрозділів або їх заступників, прокурорів про надання дозволу на проведення негласних слідчих (розшукових) дій чи оперативно-розшукових заходів в порядку глави 21 Кримінального процесуального кодексу України.

Також Денис Ціпотан розказав дівчатам про структуру ВАС та категорії посад його апарату. Це ­– патронатна служба, до якої належать помічники суддів; державні службовці, як-от секретарі судових засідань, головні спеціалісти відділів, судові розпорядники та інші; працівники, котрі виконують функції з обслуговування (провідні консультанти, архіваріус, експедитори); робітники.

На завершення екскурсії студентки зі своєю викладачкою, завідувачкою кафедрою фундаментальних і приватно-правових дисциплін факультету права, публічного управління та адміністрування ВДПУ імені Михайла Коцюбинського Тетяною Кронівець побували на судовому засіданні, щоб побачити, як працюють судді, секретар судового засідання, судовий розпорядник, прокурори, адвокати та конвой.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду