flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У приватні руки чи громаді: в суді вирішують долю земельної ділянки

09 січня 2019, 19:25

Сьогодні апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу заступника прокурора Вінницької області на рішення міського суду. Він просив суд скасувати рішення першої інстанції, ухвалити нове про задоволення позову, визнати державний акт на право приватної власності на землю недійсним і витребувати земельну ділянку з чужого незаконного володіння.

Йдеться про майже 80 соток землі на вулиці Маяковського, яка належить відповідачу Валентину Архіпову. Державний акт на право власності на землю йому видала Луко-Мелешківська сільська рада 2 січня 2001-ого на основі рішення сесії від 4 грудня 1996 року. Однак позивачі стверджують, що жодних відомостей про передачу у приватну власність земельної ділянки відповідачу у протоколі сесії немає.

За їхніми словами, спірна земельна ділянка належить до земель водного фонду  і не може бути передана у приватну власність громадянам.

Тож чи підроблені документи, нині з’ясовує поліція.

Апеляційний суд тим часом відхилив апеляційну скаргу заступника прокурора, а рішення міського суду залишив без змін, бо позивач пропустив строк позовної давності для звернення до суду.

Чим керувалася апеляційна інстанція, приймаючи рішення, повідомимо пізніше: за кілька днів буде виготовлено повний текст постанови.

 

                                                                                                                                                                               Прес-служба Вінницького апеляційного суду