flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційна інстанція змінила вирок лікарю швидкої допомоги

05 лютого 2019, 15:40

Учора апеляційний суд змінив вирок першої інстанції щодо лікаря Вінницької лікарні швидкої медичної допомоги у частині призначення покарання – 2 роки позбавлення волі за неналежне виконання професійних обов’язків, підтвердивши його винуватість.

«Але обвинуваченого звільнено від покарання, яке призначив суд  першої інстанції, тому що з часу скоєння кримінального правопорушення минуло більше 3 років, тобто строки давності закінчилися», – розповів суддя-спікер Анатолій Кривошея.

Що ж стосується компенсації за моральну шкоду, то колегія суддів погодилася з рішенням міського суду: обвинувачений мусить сплатити потерпілій 100 тисяч гривень. До речі, у позові фігурувало півмільйона.

Трохи передісторії: у грудні 2015 року вінничанин помер від повторного інфаркту міокарда. Його рідні у всьому звинувачують лікаря швидкої, який оглядав хворого напередодні. Стверджують, що медик встановив неправильний діагноз – «нейроциркуляторна дистонія по змішаному типу (внаслідок алкогольної інтоксикації)»  та не госпіталізував пацієнта.

Однак обвинувачений розповів, що після надання медичної допомоги вдома хворому стало краще, їхати в лікарню він не захотів, а підписати лист відмови не погодився. Вважає, що у смерті пацієнта не винен. Тому й подав апеляційну скаргу.

Нагадаємо, оскаржити рішення апеляційної інстанції можна до Верховного Суду упродовж трьох місяців з моменту його проголошення.

                                                                                                                                                         

                                                                                                                                      Прес-служба Вінницького апеляційного суду