flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сім з половиною років неволі – за торгівлю людьми

18 серпня 2021, 15:54

Сьогодні Вінницький апеляційний суд залишив без змін вирок, яким обвинуваченому у торгівлі людьми призначено сім з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна. Апеляційні ж скарги прокурора й адвоката – відхилив.

Установлено, що уродженець Закарпаття примушував жебракувати чоловіка з інвалідністю, який переїхав до Вінниці з Донецька. Останній  раніше працював на заводі. Там й ушкодив, зокрема руку й ногу. Щоб потерпілий не втік і не поскаржився поліції, засуджений за ним постійно пильнував, переховував в орендованій квартирі, погрожував.

Просив же милостиню сорокаоднорічний переселенець поблизу готелю «Південний Буг» у Вінниці. За день мав 500-800 гривень доходу. Коли ж «заробляв» менше, так званий роботодавець його бив.

Коїв усе це під час дії іспитового строку. Попередній вирок отримав за крадіжку.

Дії правопорушника кваліфіковано за частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України: торгівля людьми, тобто вербування, переміщення, переховування людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням уразливого стану потерпілого, поєднані з насильством, яке не є небезпечним для життя та здоров`я потерпілого.

До речі, свою вину у вчиненому підсудний не визнав.

Додамо, що загалом Вінницький апеляційний суд розглянув сім справ про торгівлю людьми.

                                      Пресслужба Вінницького апеляційного суду