flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд уперше розглянув справу про ухилення від військового призову

06 вересня 2021, 15:51

Сьогодні Вінницький апеляційний суд не задовольнив апеляційну скаргу адвоката обвинуваченого в ухиленні від призову на строкову військову службу (стаття 335 Кримінального кодексу України). Тож вирок першої інстанції залишив без змін.

Як установив суд, Щ. відмовився отримувати повістку про призов, про що написав відповідну заяву, до військкомату не прибув і не повідомив про причини неявки.

За такий вчинок його покарано двома роками обмеження волі, а на підставі статті 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням. Тривалість іспитового строку – два роки.  

У своїй апеляційній скарзі адвокат просив пом’якшити покарання, зменшивши його удвічі. Аргументував це позитивною характеристикою  обвинуваченого, відсутністю зухвалості в його діяннях, тим, що він визнав свою вину і розкаявся. Натомість прокурор не вважав за потрібне змінювати вирок.

Сам обвинувачений назвав свій учинок неправильним. А пояснив його бажанням вступити тоді до польського навчального закладу. Тепер, каже, іти на строкову військову службу готовий.

         Пресслужба Вінницького  апеляційного суду