flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Довічне і 15 років: суд ухвалив рішення по резонансній справі

16 вересня 2021, 17:08

Апеляційні скарги адвокатів залишити без задоволення, а вирок Вінницького міського суду – без змін. Таке рішення по справі про умисне вбивство двадцятиоднолітнього жителя Піщанського району ухвалила сьогодні колегія Вінницького апеляційного суду під головуванням Сергія Бурденюка.

Захисники обвинувачених вказували, зокрема, на порушення вимог процесуального права та поверхове дослідження обставин справи у міському суді. Один із них просив суд не карати його підзахисного так суворо – довічним позбавленням волі. Аргументував, зокрема, тим, що обвинувачений визнав вину і розкаюється.

Прокурорка була проти задоволення апеляційних скарг адвокатів. Наголосила: злочин скоєно з особливою жорстокістю. Над потерпілим двоє нетверезих хлопців знущалися кілька годин: били руками й ногами, гасили на його тілі недопалки, заливали в рот одеколон й оцет, ранили медичним шприцом і ножем та, зрештою, вирізали серце й печінку.

На судовому засіданні в апеляційному суді обвинувачені були небагатослівними. В усьому покладалися на думку своїх адвокатів. Засуджений до довічного позбавлення волі, щоправда, сказав, що таки визнає вину і шкодує про свій учинок. 

Злочин скоїли 2018-ого року після застілля в селищі Піщанка на Вінниччині. Старшому тоді було 22, молодшому – 16 років.

    Пресслужба Вінницького апеляційного суду