flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд змінив вирок листоноші, котрий привласнив понад 60 тисяч гривень

13 жовтня 2021, 10:56

Учора Вінницький апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора й змінив вирок листоноші К. одного з сіл Липовецької громади. Чоловіка визнано винуватим у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Апеляційний суд у своїй ухвалі визначив строк додаткового покарання: упродовж трьох років листоноша не матиме права обіймати посади, пов`язані з матеріальною відповідальністю. В іншому вирок Липовецького районного суду не змінив: К. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 191 Кримінального кодексу України. Йому призначено два роки позбавлення волі. Однак від відбування цього покарання чоловіка звільнено, якщо впродовж двох років іспитового строку він не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов’язки.

На судовому засіданні листоноша свою провину визнав. Сказав, що за скоєне відповідатиме.

Поштар спочатку привласнив продукти харчування та інші товари, які він отримав згідно з накладною, на 17 з лишком тисяч гривень. Зробив це через два дні після того, як його призначили на посаду оператора поштового зв’язку. Згодом залишив собі частину коштів із пенсій, субсидій, поштових переказів. Загалом завдав збитків державі в особі «Укрпошти» на понад 65 тисяч гривень.      

Пресслужба Вінницького апеляційного суду