flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив під вартою учасника трагічної сварки за межу

26 жовтня 2021, 16:40

Сьогодні Вінницький апеляційний суд залишив під вартою 83-річного пенсіонера Х., котрий, імовірно, убив свою сусідку через сварку за межу.

Апеляційну скаргу адвоката суд відхилив. У ній було прохання скасувати рішення про арешт підозрюваного, яке ухвалив Вінницький міський суд, та звільнити його з-під варти. Аргументував його тим, що в Х. – погане здоров’я: хворі серце і нога, ходить із паличкою та щодня приймає ліки.

Натомість прокурорка суду повідомила: за результатами обстеження, умови СІЗО підозрюваному не протипоказані.  Додала, що Х. має перебувати під вартою, тому що є низка ризиків: зокрема, переховування його від слідства й суду та впливу на свідків.

Таку думку висловив на судовому засіданні і слідчий. Вважає, що арешт захистить підозрюваного і від імовірної помсти родичів загиблої.

«Історія може повторитися з точністю до навпаки, бо тривалі неприязні стосунки сусідів загострилися», – зауважив слідчий.   

Як встановила поліція, між Х. та його сусідкою виникла сварка, що переросла в бійку. Спочатку жінка вдарила підозрюваного лопатою по голові, а той у відповідь почав бити її палицею. Потім пенсіонер металевою частиною її ж лопати завдав уже лежачій селянці численні удари. Жінка померла від відкритої черепно-мозкової травми.

Трагедія сталася 14 жовтня в одному із сіл Соболівської територіальної громади на Вінниччині.

Якщо вину підозрюваного доведуть, йому загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.    

Пресслужба Вінницького апеляційного суду