flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа про замінування школи: апеляційний суд ухвалив рішення

12 січня 2022, 15:18

Сьогодні Вінницький апеляційний суд ухвалив рішення по справі про неправдиве повідомлення щодо замінування школи у Ситківцях Гайсинського району.  Покарання двадцятилітній дівчині П. не змінив: чотири роки позбавлення волі з іспитовим строком – два роки.

Однак прокурор в апеляційній скарзі виступав, зокрема, за скасування вироку суду першої інстанції. Наголошував, що обвинувачену потрібно покарати суворіше – п’ятьома роками позбавлення волі, бо злочин та скоїла проти громадської безпеки. До того ж в одному з місцевих судів перебуває обвинувальний акт стосовно П.  Її підозрюють у вчиненні такого ж кримінального правопорушення.

На думку ж адвокатки підсудної, вирок районного суду – законний і справедливий. Тож апеляційну скаргу прокурора просила відхилити. Зауважувала, наприклад, що дівчина з дитинства перебуває на обліку в психіатра, але характеристику має позитивну.

«Сім’я моєї підзахисної добросовісно працює. Доглядають трьох корів, коня, птицю. П. допомагає батькам по господарству», – зауважила адвокатка на судовому засіданні. Це підтвердила і сама обвинувачена й пообіцяла, що більше закон не порушуватиме.

Колегія суддів, вислухавши її та інших учасників процесу, вирішила частково задовольнити апеляційну скаргу прокурора.  В новій ухвалі зазначила лише про зарахування терміну попереднього ув’язнення (дівчина певний час перебувала під вартою) та про початок іспитового строку. Покарання ж залишила без змін.

Додамо, що злочин П. скоїла у березні минулого року. Вона зателефонувала на «102» і повідомила, що її знайомий замінував Ситковецьку школу. Але правоохоронці вибухового пристрою там не знайшли.

 

Пресслужба Вінницького апеляційного суду