flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив у силі ухвалу про арешт майна на майже 15 мільйонів

17 травня 2022, 15:34

Сьогодні Вінницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу міського суду, якою накладено арешт на майно вінницького ТОВ «Актив Петрол Груп» – нежитлові будівлі та споруди автозаправної станції, розташовані у селищі Тиврові. Зроблено це для того, щоб з’ясувати, зокрема, обставини злочину та запобігти зміні чи відчуженню майна.

Ринкова вартість майна – майже 15 мільйонів гривень. Продано ж його майже за мільйон. Таким чином банк зазнав матеріального збитку, в іпотеці якого ця нерухомість перебувала. Тому й звернувся до відповідачів із цивільним позовом на понад 10 мільйонів гривень.

Майно, до речі, визнано речовим доказом у кримінальному провадженні про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Такі дії, згідно з частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України, караються ув’язненням на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду