flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАС ухвалив рішення у першій справі про фотозйомку місця влучення ракети

18 серпня 2022, 16:11

Сьогодні Вінницький апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу вінничанина Т., якого  притягували до адміністративної відповідальності за нехтування вимог поліції припинити фотозйомку місця влучення ракети у Вінниці. Водночас постанову суду першої інстанції скасував, а провадження у справі закрив. Установив: у діях чоловіка події та складу адміністративного правопорушення немає.

Як пояснив на судовому засіданні сам Т., після запитання поліцейського «Що Ви робите?» фотографувати пошкоджений вибухом Будинок побуту «Ювілейний» він перестав. Каже, злісної непокори вимозі припинити зйомку не було.

Зі свого боку захисник наголосив:  доказів, що Т. відмовлявся від виконання наполегливих, неодноразово повторених законних вимог чи розпоряджень працівника поліції при виконанні ним службових обов'язків,  у матеріалах справи немає. Також, за його словами, десятидобовий адміністративний арешт як найсуворіше адміністративне стягнення у цьому випадку – не допустимий. Тож, зокрема, просив суд провадження у справі закрити.

Вислухавши учасників судового засідання, ВАС зрештою задовольнив апеляційну скаргу.

Додамо, що 14 липня Т. фотографував місце влучення ракети у Вінниці як науковий співробітник Вінницького обласного краєзнавчого музею. Принаймні так він написав у поясненні. Стверджує: робив це «для історії». 

 

Пресслужба Вінницького апеляційного суду