flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суворіший вирок постановив Вінницький апеляційний суд колишній працівниці пошти

09 лютого 2023, 15:54

Сьогодні Вінницький апеляційний суд скасував вирок міського суду щодо колишньої начальниці одного з вінницьких відділень поштового зв’язку Л. Апеляційні скарги прокурора та представника «Укрпошти» задоволено. Відтак суд апеляційної інстанції ухвалив нове рішення:  призначив Л. п’ять років ув’язнення з додатковим покаранням – позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в установах та організаціях усіх форм власності, строком на три роки.

Л. визнано винною в тому, що вона, зловживаючи своїм службовим становищем, привласнила майже пів мільйона гривень. Цю суму, яку люди сплатили, зокрема, за комунальні послуги, отримала від листонош кількох сіл Вінницького району. Втім, у касу вінницької дирекції «Укрпошти» її не здала, а залишила собі. За словами засудженої, гроші витратила на лікування чоловіка.

Дії Л. суд кваліфікував за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України: привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах.

У скоєному жінка розкаялася, визнала вину та просила суд залишити у силі вирок суду першої інстанції. Натомість прокурор і представник потерпілого виступали за скасування його у частині призначеного покарання. Вказували на неправильне застосування закону України про кримінальну відповідальність та невідповідність призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення через м’якість.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду