flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАС залишив під вартою підозрювану у крадіжках із магазину

28 лютого 2023, 14:00

Сьогодні Вінницький апеляційний суд залишив під вартою підозрювану у крадіжках із магазину. Водночас відхилив апеляційну скаргу її адвоката, який просив застосувати до жінки м’якший запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт. Указував, зокрема, на те, що вона має трьох дітей.

Прокурор же заперечував. За його словами, до міського суду стосовно  підозрюваної спрямовано ще кілька обвинувальних актів за аналогічні злочини. До того ж, каже, вона порушила норми Кримінального процесуального кодексу України: після внесення застави звільнилася з-під варти, а через два дні украла знову.

Заслухавши учасників процесу, колегія суддів вирішила залишити ухвалу міського суду, якою вінничанку взято під варту, без змін.

Передісторія ж кримінального провадження така: слідство встановило, що 17 лютого двадцятисемилітня вінничанка викрала продуктів з магазину майже на три з половиною тисячі гривень. Харчів на понад дві тисячі гривень планувала винести і наступного дня, але її зупинив охоронник.  

Підозрюють жінку у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, та замаху на кримінальне правопорушення. Якщо вину доведуть, їй загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

            Пресслужба Вінницького апеляційного суду