flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВАС відбувся випуск судових волонтерів

06 березня 2023, 14:43

3 березня у Вінницькому апеляційному суді відбувся так званий випуск останньої у цьому навчальному році групи студентів-правників, які упродовж двох тижнів опановували програму волонтерської діяльності в установі. Як підтвердження цього керівниця апарату ВАС Наталя Король вручила дівчатам і хлопцям сертифікати. Також вона розповіла їм про концепцію, досвід та наслідки віктимізації, продемонструвала відеоролик про домашнє насильство. Традиційно «випуск» завершився примірянням суддівської мантії та фотосесією в ній.

Програма ж волонтерської діяльності у Вінницькому апеляційному суді передбачає, зокрема, ознайомлення з особливостями роботи апеляційної інстанції, з правилами її внутрішнього трудового розпорядку, положенням про волонтерську діяльність у сфері надання судових послуг ВАС, взаємодію зі структурними підрозділами установи та здобуття практичних навичок надання підтримки відвідувачам суду. 

Додамо, що у цьому навчальному році волонтерський курс у Вінницькому апеляційному суді пройшли майже пів сотні майбутніх юристів. Усі вони здобувають правничий фах у Вінницькому торговельно-економічному інституті, з яким 2021 року ВАС уклав меморандум про співпрацю.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду