flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрювану у вбивстві немовляти апеляційний суд залишив під вартою

28 квітня 2023, 14:15

Сьогодні колегія суддів Вінницького апеляційного суду під головуванням Сергія Бурденюка залишила під вартою підозрювану у вбивстві немовляти через необережність. Зважила, зокрема, на ризик втечі: після скоєного жінка намагалася виїхати до іншого міста. У своїй же апеляційній скарзі адвокат просив застосувати до його підзахисної цілодобовий домашній  арешт.

Як повідомила на судовому засіданні прокурорка, тридцятитрирічна вінничанка К. сама запропонувала знайомим сусідам доглянути за їхнім тримісячним сином. Батьки на таку пропозицію погодилися. Наступного дня підозрювана не втримала малюка на руках – і той упав на асфальт. Була тоді нетверезою. Як вона пояснила суду, неадекватною. Тому, каже, не думала про наслідки. Згідно з висновком експертів дитина отримала закриту черепно-мозкову травму. До речі, лише вранці жінка побачила, що хлопчик – не живий. Його батькам повідомила: помер у ліжечку.  

«Шкодую дуже про це і каюся», – сказала під час апеляційного розгляду.

Дії К. кваліфікували за частиною 1 статті 119 Кримінального кодексу України. За них передбачено покарання – обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду