flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Більше мільйона має виплатити військова частина за зруйнований будинок, – рішення ВАС

02 травня 2023, 14:06

Сьогодні Вінницький апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу відповідача та залишив без змін рішення Калинівського районного суду, якою з військової частини стягнуто понад мільйон гривень матеріальної шкоди. У таку суму оцінили вартість будівельно-відновлювальних робіт будинку, зруйнованого вибухами на калинівському арсеналі 2017 року.

Представник відповідача під час апеляційного розгляду наполягав на скасуванні рішення суду першої інстанції та ухваленні нового, яким у задоволенні позову відмовити. Аргументував: суд неповно з’ясував обставини справи, а доказів, що шкоду заподіяли саме вибухи, немає. Позивач натомість доводив протилежне і просив залишити в силі рішення районного суду. 

Як значиться в матеріалах справи, вибухами боєприпасів пошкодило будинок у Мізяківській Слобідці Калинівського району: вибило вікна, веранда відділилася від хати, сам будинок розколовся. Нині він – не придатний для проживання.

У позові, з яким позивач звертався до суду першої інстанції, йшлося про стягнення з відповідача трохи більше мільйона 200 тисяч гривень. Районний суд задовольнив його частково. Таке рішення і підтвердив Вінницький апеляційний суд.

                                             Пресслужба Вінницького апеляційного суду