flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький апеляційний суд ухвалив узяти під варту директора охоронної фірми

05 травня 2023, 14:48

Тримання під вартою із визначенням майже двох з половиною мільйонів гривень застави замість домашнього арешту. Такий запобіжний захід застосовано щодо директора однієї з вінницьких охоронних фірм Б., якого підозрюють у заволодінні коштами транспортної компанії. Рішення про це ухвалив сьогодні Вінницький апеляційний суд. Водночас скасував ухвалу слідчого судді міського суду, задовольнивши апеляційну скаргу прокурора.

Сторона обвинувачення вважала доцільним узяти підозрюваного під варту, бо, на її думку, Б. може переховуватися від слідства й суду, незаконно впливати на свідків та знищити докази.

Адвокатка підозрюваного зі свого боку переконувала суд, що ризики ґрунтуються на припущеннях. Тому ухвалу слідчого судді суду першої інстанції про домашній арешт у певну пору доби просила залишити в силі.  

Як повідомила суддя-доповідачка Ірина Ковальська, п’ятдесятидвохлітньому чоловіку інкримінують, зокрема, зловживання службовим становищем. Нині слідство перевіряє, чи заподіяв він КП «Вінницька транспортна компанія», якій надавали охоронні послуги, майже два з половиною мільйони гривень шкоди. Ці кошти Б., імовірно, обернув на свою користь.

Його підозрюють у вчиненні особливо тяжкого кримінального правопорушення, за яке передбачено покарання до дванадцяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

                                             Пресслужба Вінницького апеляційного суду