flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вінницький апеляційний суд увосьме провів акцію «Народжені у вишиванці»

18 травня 2023, 17:51

Вінницький апеляційний суд – людиноорієнтований, клієнтоорієнтований і навіть дитиноорієнтований. Це вкотре засвідчила всеукраїнська акція «Народжені у вишиванці», до якої ВАС доєднався увосьме.

Свої перші національні сорочечки приміряли Емілія Федорець і Тимофійко Павлов з Вінниці, котрі народилися сьогодні у вінницькому Центрі матері та дитини. Обереги їм подарували керівниця апарату Вінницького апеляційного суду Наталя Король і начальник управління забезпечення судового процесу цієї установи Олександр Козлов.

Вітаючи малюків та їхніх матусь із Днем вишиванки, представники апеляційного суду побажали їм носити український національний одяг, а не «піксель».

«Приємно бачити радість мам. Шкода, що Емілія і Тимофійко не можуть показати свої емоції. А про цей зворушливий патріотичний захід в пологовому знають, його чекають. Це неабияк надихає підтримувати його і вселяє віру в те, що життя триває. Вкотре доводить: сила і дух нашої нації – безмежні», – поділилася враженнями від акції Наталя Король.

До речі, Вінницький апеляційний суд проводить чимало заходів, спрямованих на підтримку дітей, та є одним із небагатьох українських судів, в якому облаштовано дитячий куточок.

«Суд зазвичай сприймають як щось надто серйозне і доросле. Але своїми акціями ми  показуємо: правосуддя може бути дружнім і до дитини. Тоді суд асоціюється з чимось дуже теплим і добрим», – сказала керівниця апарату ВАС.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду