flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний у скоєнні смертельної ДТП й надалі перебуватиме під вартою

01 вересня 2023, 16:45

Сьогодні Вінницький апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу захисника Віталія Д., підозрюваного у скоєнні смертельної дорожньо-транспортної пригоди з дванадцятьома загиблими, шестеро з яких – діти. Водночас залишив без змін ухвалу слідчого судді Вінницького міського суду про обрання ймовірному порушнику запобіжного заходу – тримання під вартою.

Захисник у своїй апеляційній скарзі просив скасувати рішення суду першої інстанції та частково задовольнити клопотання слідчого. Відтак застосувати до підозрюваного домашній арешт із 22.00 до 07.00 із носінням електронного засобу контролю. Вважає: прокурор не довів наявність ризиків, зокрема, того, що Д. може ухилятися від слідства або суду. А тяжкість інкримінованого злочину не може слугувати підставою для обрання найсуворішого запобіжного заходу.

На думку ж сторони обвинувачення, належну процесуальну поведінку підозрюваного може забезпечити лише тримання його під вартою.

Додамо, що резонансна аварія сталася 22 серпня цього року між Бродецьким та Вовчинцем Хмільницького району.

«Досудовим розслідуванням встановлено: водій автопоїзда у складі автомобіля «DAF FT XF 105.510» з напівпричепом, їдучи у напрямку Козятина, у момент виникнення небезпеки для руху, а саме виїзду на його смугу руху автомобіля «ВАЗ 2102», який рухався у зустрічному напрямку, не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу. Відтак виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення з автомобілем «ВАЗ 2102», який повертався на смугу руху в напрямку Бердичева», – йдеться у матеріалах кримінального провадження.

Якщо вину водія доведуть, йому загрожує  від п'яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду