flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ще один вирок депутату рф залишено в силі

06 жовтня 2023, 11:37

Учора колегія суддів ВАС залишила без змін вирок суду першої інстанції, яким депутату Державної думи рф О. Аксьоненку призначено 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього його майна на користь нашої держави. Його визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 КК України.
Апеляційну скаргу подав прокурор та просив для О. Аксьоненка довічного позбавлення волі, однак суд переглядаючи вирок не знайшов підстав для її задоволення, зазначаючи, що прямого умислу, який призвів до бойових дій на всій території нашої держави, в обвинуваченого не було.
Засуджено ж російського депутата за те, що в лютому 2022 року він, будучи представником влади рф, підтримав ратифікацію Договору про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між рф і так званою Донецькою народною республікою та так званою Луганською народною республікою, а також він підтримав постанову про визнання самопроголошених ДНР та ЛНР як самостійних, суверенних і незалежних держав.
Нагадаємо, що внаслідок ратифікації 22.02.2022 договорів про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу, РФ під приводом допомоги так званим «Донецькій народній республіці» і «Луганській народній республіці» здійснила 24.02.2022 повномасштабне військове вторгнення на територію України, розпочала бойові дії з метою зміни меж території та державного кордону України, що стало наслідком загибелі значної кількості людей, масштабних руйнувань та інших тяжких наслідків.