flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вчасно не з’явився на військову службу – отримав шість років ув’язнення

11 квітня 2024, 15:40

Вінницький апеляційний суд залишив без змін вирок Барського районного суду стосовно Юрія Л., якого за нез’явлення вчасно на службу без поважних причин в умовах воєнного стану покарано шістьома роками позбавлення волі. Колегія суддів відхилила апеляційну скаргу обвинуваченого.

Він просив скасувати вирок суду першої інстанції. Каже, відмовився від служби, бо совість не дозволяє йому вбивати і робити зло. Тож вину у скоєному сорокашестилітній обвинувачений не визнав і взагалі вважає, що закон не порушив.

Судові ж документи свідчать: у серпні 2022 року командир господарського відділення взводу матеріально-технічного забезпечення однієї з військових частин Вінниччини не прибув у лікарню, куди його направили, а потім не повернувся у військову частину. Правоохоронці затримали його вдома у січні 2023-го. Раніше, коли за солдатом навідувалися  офіцери, поїхати на службу добровільно той відмовлявся.

Вчинок Юрія Л. кваліфікували за частиною 5 статті 407 Кримінального кодексу України. Її санкція передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду