flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Набрала законної сили постанова про домашнє насильство сина над матір’ю

12 квітня 2024, 11:32

Домашнє насильство – це не тільки про насильство між колишнім чи теперішнім подружжям, а й між дітьми та батьками, що, на жаль, трапляється дуже часто.

Так, до Вінницького апеляційного суду звернувся Максим Д., якого суд першої інстанції визнав винним у вчиненні домашнього насильства стосовно своєї вісімдесятитрьохлітньої матері та постановив накласти на нього адмінстягнення – 170 гривень штрафу. З таким рішенням вінничанин не погодився і клопотав закрити провадження у справі: свою вину у скоєному не визнає.

Однак потерпіла скаржилася, що її п’ятдесятитрирічний син зловживає алкогольними напоями і створює нестерпні умови для проживання, порушуючи її права: нецензурно висловлюється до неї, штовхає, намагається вчинити бійку. До двокімнатної квартири матері запрошує сторонніх людей, з якими розпиває спиртні напої.

Апеляційний суд установив, що чоловік таки учинив домашнє насильство фізичного та психологічного характеру, до речі, під впливом оковитої.

Відтак його апеляційну скаргу залишив без задоволення та підтвердив законність й обґрунтованість постанови міського суду.

Координаторка служби підтримки постраждалих від домашнього насильства ВАС Наталя Гром