flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАС залишив у силі ухвалу про відсторонення від посади працівника ДВС

29 липня 2024, 15:01

Сьогодні Вінницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу Жмеринського міськрайонного суду про відсторонення від посади начальника одного з відділів державної виконавчої служби на Вінниччині Юрія С.

Водночас колегія суддів відхилила апеляційну скаргу захисниці обвинуваченого, яка просила скасувати рішення суду першої інстанції та відмовити прокурору в задоволенні його клопотання про відсторонення С. від посади.

Як установило слідство, використовуючи своє службове становище, посадовець ініціював та вимагав від жінки одержання неправомірної вигоди за зняття арешту, зокрема, з її нерухомого майна та коштів на банківських рахунках.

«Під час розмови вказав на те, що вартість арештованого майна становить приблизно 500 тисяч гривень, та за зняття арешту ОСОБА 6 повинна передати йому грошові кошти в розмірі, еквівалентному половині від вказаної суми», – йдеться в судовому рішенні.

У ньому також повідомляють, що за посередництва іншої особи С. отримав частину неправомірної вигоди – 100 тисяч гривень.

Інкримінують держслужбовцю скоєння злочину, за який як покарання передбачено позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду