flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у крадіжці майже півтора мільйона запобіжний захід залишено без змін

10 жовтня 2024, 11:12

Сьогодні Вінницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу слідчого судді міського суду, згідно з якою підозрюваному у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Водночас визначено понад півтора мільйона гривень застави. Її ймовірний правопорушник вже сплатив і нині перебуває на волі.

Попри це, його захисник Дмитра М. у своїй апеляційній скарзі просив скасувати рішення суду першої інстанції та відмовити у задоволенні клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу.

Прокурор натомість указував: підозрюваний може вчиняти нові правопорушення, переховуватися від слідства і суду, впливати на свідків та потерпілу. Зважаючи на ці ризики, виступав проти задоволення апеляційної скарги адвоката.

Слідство ж нині перевіряє, чи справді у будинку своєї співмешканки 29-річний вінничанин відшукав схованку із доларами та гривнями, гроші викрав, а на їх місце поклав сувенірні купюри. Загальна сума майнової шкоди, яку, ймовірно, завдав потерпілій Дмитро М., – майже мільйон чотириста гривень.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду