flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Вінницькому апеляційному суді провели екскурсію для майбутніх юристів

10 жовтня 2024, 14:33

Учора на екскурсії у Вінницькому апеляційному суді побували четвертокурсники юридичного відділення Вінницького технологічно-промислового фахового коледжу. Разом із заступниками керівника апарату ВАС Світланою Карпенко та Денисом Ціпотаном студенти закріплювали знання про основні завдання і повноваження апеляційного суду, його компетенцію щодо розгляду справ.

Майбутнім юристам працівники суду нагадали, що судові засідання проводяться виключно в спеціально обладнаному для цього приміщенні суду – залі засідань, яке придатне для розміщення сторін та інших учасників судового процесу і дає змогу реалізовувати надані їм процесуальні права й виконувати процесуальні обов’язки. Після цього екскурсанти відвідали судове засідання по кримінальній справі, побували у першій в Україні судовій залі, облаштованій в укритті.

«Ця зала має подвійне призначення: коли нацгвардійці доставляють до суду підозрюваних, обвинувачених чи засуджених, вона для них слугує вартовим приміщенням. Але зараз, під час воєнного стану, підсудних конвоюють рідко: зазвичай вони беруть участь у судових засіданнях дистанційно, у режимі відеоконференції», – сказав Денис Ціпотан.

Також він ознайомив студентів зі структурними підрозділами установи та їхніми основними завданнями, розповів, скільки суддів нині вершать правосуддя у ВАС та хто визначає їхню спеціалізацію.

Додамо, що екскурсія відбулася в межах Тижня циклової комісії юридичних дисциплін, що нині триває у технологічно-промисловому коледжі.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду