flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАС ухвалив рішення щодо водія тролейбуса, підозрюваного у скоєнні ДТП

15 жовтня 2024, 15:56

Водій тролейбуса, котрий, можливо, спричинив смертельну дорожньо-транспортну пригоду, надалі перебуватиме під домашнім арештом з опівночі до п’ятої ранку. Так сьогодні вирішив Вінницький апеляційний суд, частково задовольнивши апеляційну скаргу адвокатки підозрюваного. Водночас скасував ухвалу слідчого судді міського суду, якою до Олега Б. застосували цілодобовий домашній арешт, та частково задовольнив клопотання слідчого, який просив обрати ймовірному порушнику цей запобіжний захід.      

Адвокатка підозрюваного переконувала: фактичні обставини справи дають підстави застосувати до її підзахисного більш м’який запобіжний захід – особисте зобов’язання. Вона вважає: суд першої інстанції не врахував, що Олег Б. не перешкоджав досудовому розслідуванню, не переховувався і не впливав незаконно на свідків і потерпілих. До того ж визнав вину й усвідомлює свою юридичну відповідальність. Також захисниця зауважила: цілодобовий домашній арешт не дає змоги підозрюваному працювати в транспортній компанії й отримувати зарплатню – єдиний дохід у сім’ї.  

«Моя дружина не працює. Щоб відшкодувати потерпілому матеріальну і моральну шкоду, я взяв два кредити»,– додав Олег Б., який, до речі, на згаданому підприємстві працює більше 30 років.

Адвокатка ще зауважила: претензій до водія потерпілий не має і не наполягає на його суворому покаранні.  

Сталася ж дорожньо-транспортна пригода, нагадаємо, 7 серпня цього року біля залізничного вокзалу у Вінниці. 52-літній керманич тролейбуса допустив наїзд на жінку, яка перетинала дорогу по пішохідному переходу. Потерпіла загинула на місці події.

30 вересня фігуранту кримінального провадження повідомили про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (частина 2 статті 286 Кримінального кодексу України). Покарання, передбачене  за такий злочин, – від трьох до восьми років позбавлення волі.

Пресслужба Вінницького апеляційного суду