flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майже у 25 мільйонів може обійтися капітальний ремонт суду

07 лютого 2020, 17:27

Майже у чотири мільйони гривень обійшлися проектна документація і капітальний ремонт покрівлі Вінницького апеляційного суду 2019 року, комп’ютерна ж техніка для роботи установи – приблизно у 900 тисяч. На поштові марки витратили ледве не два мільйони. Про це сьогодні на зборах суддів ВАС повідомив його голова Сергій Медвецький, підбиваючи підсумки діяльності минулого року.  

За його словами, капітальний ремонт чекає усе приміщення апеляційного суду.

«Плануємо замінити системи опалення, водопостачання, електропостачання та вентиляції. Попередня вартість усіх робіт – близько 25 мільйонів», – сказав Сергій Медвецький.

Про роботу суддів минулого року розповів на зборах заступник голови установи Ігор Стадник. Так, служителі Феміди розглянули  майже 13 тисяч справ і матеріалів. Це приблизно на тисячу менше, ніж 2018-ого.  

«У звітному періоді надійшло більше восьми тисяч справ і матеріалів лише кримінального судочинства, а цивільного – понад дві з половиною тисячі», – поінформував заступник голови.

Додав, що в середньому суддя отримував щомісяця приблизно 40 справ і матеріалів. Цей показник, порівняно з позаминулим роком, практично не змінився.

Загалом же Сергій Медвецький відзначив прозорість діяльності апеляційного суду, адже офіційний сайт установи і її сторінка в мережі «Фейсбук» систематично наповнюється інформацією.

«Торік на сайті суду опубліковано, зокрема, 79 інформаційних повідомлень пресслужби. В основному вони вилилися  у 242 журналістських матеріали місцевих та загальноукраїнських засобів масової інформації. В цю кількість входять й інтерв’ю керівництва суду, статті з коментарями судді-спікера та прессекретаря», – повідомив очільник ВАС.

Результатом прозорої діяльності стало і те, що 2019-ого року до суду надійшло лише 60 запитів на отримання публічної інформації. Це, порівняно з 2018-им, втричі менше. Так само, як і звернень громадян.

   Пресслужба Вінницького апеляційного суду